Звезден уикенд на НАЛБ х 8

1266

Най-напред искаме да изкажем огромните си благодарности на абсолютно всички, които станаха част и допринесоха за Звездния уикенд на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019!

Осмият пореден Звезден уикенд на НАЛБ се проведе на 16.12.2018 година, като включваше цели 5 двубоя, 9 конкурса, забавни моменти и много положително настроение. ТУК може да намерите множество снимки от Коледния празник на НАЛБ.

ТУК пък ще откриете подробна информация и пълен запис на всичко, което се случи по време на Звездния уикенд на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019.

ТУК може да откриете изключително много и интересна информация относно всичко, което предстоеше на традиционния празник на НАЛБ.

Демонстративен мач между екипа на НАЛБ и Септември

Младите представители на баскетболен клуб Септември се представиха повече от успешно, а със сигурност и цялото преживяване може да бъде само и единствено от полза за тях.

Тимът беше воден от председателя на клуба Николай Спасов.

За НАЛБ ТИЙМ в състава за срещата личаха имената на Александър Предов, Велико Минков, Димитър Христов, Любомир Борисов, Иван Димитров, Емил Георгиев, Йордан Манов, Боян Алексиев, Христина Деведжиева, Панайот Цонев, Константин Близнаков, Цветан Кръстев и Мартин Механджиев. Участие в двубоя взеха още Теодора Славова и София Милтенова. Треньорът на тима беше Марин Механджиев. Той продължи дългогодишната си серия без загуба. На снимката виждате и останалата част от екипа на НАЛБ (с известни изключения).

В крайна сметка НАЛБ ТИЙМ спази традицията, запазвайки 100%-овия си положителен баланс.

Съдии на срещата по традиция бяха Иван Панов и Светослав Алексиев.

Положителното настроение, уважението и любовта към баскетбола не спряха да бъдат проявявани от когото и да е по време на целия демонстративен мач между НАЛБ и БК Септември, а и като цяло по време на Звездния уикенд на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Младите представители на БК Септември натрупаха ценен опит, а представителите на екипа на НАЛБ имаха възможност да демонстрират за пореден път колко много обичат да практикуват любимата си игра.

Благодарим на Септември за шоуто, което си спретнахме! За нас беше истинско удоволствие.

Кулминацията на Коледния празник на НАЛБ, разбира се, бяха четирите мача на звездите – по един такъв за всяка от четирите дивизии. Това пък означаваше и че предстояха четири пъти повече емоции, четири пъти повече шоу.

Мач на звездите в четвърта дивизия

Състезателите, които заслужиха мястото си в демонстративния двубой за четвърта дивизия, показаха изключителни качества, като със сигурност всички те ще дадат всичко от себе си да бъдат част от Звездния уикенд на НАЛБ и занапред. В крайна сметка победител в срещата стана отборът на Airball, който се наложи с 91:87 над Basketball Academy.

ТУК може да откриете състава на Airball, а ТУК – този на Basketball Academy.

Най-полезен състезател в двубоя стана Константин Василев от Airball и Кобилдър Викингс. Той се отчете и с може би най-атрактивното изпълнение в срещата – зрелищна забивка през защитници. Най-резултатен в двубоя пък стана Борил Кънчев от Airball и Ликуифайд.

В конкурса за стрелба от линията за наказателни удари победи Мартин Механджиев от Септември. Първоначално той и вторият завършиха с по 10 точки (пропуснаха по 1 опит от 10, като и двамата реализираха този с „money ball“). В продължението Механджиев реализира всичките си 5 опита за общо 6 точки и по този начин триумфира в надпреварата. Втори остана Стефан Ангелов от Рент Енд Гоу. Трети завърши Петър Трендафилов от Ръш Баскетбол.

В конкурса за стрелба от зоната за три точки победител стана Максим Алексиев от Енигма Фойерверк. Във финала той се наложи след продължение над Стефан Василев от Пистолет. Василев остана на второ място, а трети приключи Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл.

Мач на звездите в трета дивизия

Състезателите, които заслужиха мястото си в демонстративния двубой за трета дивизия, също дадоха всичко от себе си и изключително успешно се справиха с това да зарадват публиката с атрактивни изпълнения. В крайна сметка триумфира отборът на Basketball Academy след 92:82 срещу Airball.

ТУК може да откриете състава на Airball, а ТУК – този на Basketball Academy.

Най-полезен състезател в двубоя стана Венцислав Георгиев от Basketball Academy и Ботев 2012 Б. Той стана и най-резултатен в двубоя. Трябва да отчетем и че в почти 30 минути от срещата тимът на Airball водеше в резултата, но в края тимът на Basketball Academy завоюва победата.

В конкурса за стрелба от линията за наказателни удари победи Стаматиос Джумас от Мечките, който не пропусна нито един от опитите си. Втори остана Спас Колев от АК-47-ърс. На трето място завърши Константин Близнаков от Кралете.

В конкурса за стрелба от зоната за три точки победител стана Антон Начев от КралетеДрагомир Цанов от Ремонт Експерт завърши на второ място, а трети остана Стаматиос Джумас от Мечките.

Мач на звездите във втора дивизия

Състезателите, които заслужиха мястото си в демонстративния двубой за втора дивизия, също зарадваха публиката с много красиви изпълнения. В крайна сметка отборът на Airball се наложи над Basketball Academy със 109:88.

ТУК може да откриете състава на Airball, а ТУК – този на Basketball Academy.

Най-полезен състезател в двубоя стана Петър Славков от отбора на Airball и Джобтайгър Дюдс. Петър Славков стана и най-резултатен в срещата със своите 31 точки. В почти 39 минути от двубоя отборът на Airball имаше предимство в резултата.

В конкурса за стрелба от линията за наказателни удари победи Костадин Костов от Атлетик 95 Куклен. В подножието на върха остана Димитър Колев от Дървоядите, който беше спечелил предишните 3 издания на конкурса във втора дивизия.

В конкурса за стрелба от зоната за три точки победител стана отново Костадин Костов от Атлетик 95 Куклен. Втори завърши Огнян Василев от Паляците.

И в двата конкурса във втора дивизия за съжаление не успяха да присъстват всички състезатели, които си бяха заслужили място на финала.

Мач на звездите в първа дивизия

Разбира се, с най-голям интерес се очакваше шоуто от първа дивизия. Участниците в двубоя определено не разочароваха феновете, като ги зарадваха с множество красиви изпълнения и забивки. Нещо повече, двубоят завърши след 2 продължения, а двата тима изиграха един от най-запомнящите се мачове на звездите в НАЛБ. В края определено всички дадоха и всичко от себе си, за да стигнат до победата. В крайна сметка след 2 продължения триумфира отборът на Airball, който се наложи над Basketball Academy със 108:103.

ТУК може да откриете състава на Airball, а ТУК – този на Basketball Academy.

Най-полезен състезател в двубоя стана Калоян Радев от Airball и Норт Уест-Глобал Тест. Най-резултатен в двубоя пък стана Огнян Тодоров от Airball и Олд Таймърс. Тимът на Basketball Academy имаше предимство в по-голямата част от срещата, но в крайна сметка представителите на Airball си извоюваха победата.

Мачът на звездите в първа дивизия беше уникален не само заради изключителната оспорваност, продълженията и атрактивните изпълнения. В стартовите петици на двата тима бяха баща и син – Красимир Кирилов и Йордан Кирилов, които са съотборници в отбора на Ахил.

В конкурса за стрелба от линията за наказателни удари победи Огнян Касабов от Ероус, който не пропусна нито една от стрелбите си. Втори завърши Валери Ассев от София Лайънс. Трети остана Васил Костов от София Лайънс.

В конкурса за стрелба от зоната за три точки номер едно стана Валери Ассев от София Лайънс. Той се наложи след продължение над младия Драгомир Павлов от Ахил. Павлов реализира 4 от 5-те си стрелби в продължението (пропусна единствено последната с „money ball“), завършвайки с 4 точки от 6 възможни. Ассев успя също при 4 от 5-те си стрелби в продължението, като до последния му опит не беше ясен победителят. Валери Ассев обаче реализира стрелбата си с „money ball“ и приключи с 5 точки от 6 възможни. Драгомир Павлов от Ахил завърши на второ място. Огнян Касабов от Ероус остана трети.

В конкурса по забивки, обединяващ участниците и от четирите дивизии в НАЛБ, имаше много невероятни и атрактивни изпълнения. Журито на конкурса беше в състав  Светослав Алексиев, Иван Панов и Боян Алексиев. В крайна сметка след наистина изключителна надпревара триумфира Йордан Кирилов от Ахил. Втори остана Християн Великов от Джобтайгър Дюдс, а на трето място завърши Юлиян Разказов от Скай Уокърс.

Несъмнено абсолютно всички участници демонстрираха страхотни умения, както може да се убедите ТУК, ТУК, ТУК, ТУК и ТУК. Младият Йордан Кирилов обаче беше подбрал по много добър начин изпълненията си и въпреки че не влезе от първа позиция във финалния кръг, там той не остави съмнения, че заслужава да бъде номер едно.

Напомняме и че от НАЛБ имаме специална серия с артикули за звездния уикенд, като всички артикули на НАЛБ може да откриете ТУК.

Благодарим на всички за огромния интерес към начинанията ни! Благодарим, че отново ни показахте, че всичко, което правим, си струва!

А положително настроение определено не липсваше, както ще се убедите отново и от снимката на представителите на Паляците в Звездния уикенд на НАЛБ.

ТУК може да разгледате още много интересни снимки.

Постиженията на абсолютно всички във връзка със Звездния уикенд на НАЛБ са добавени в индивидуалните им профили.

От екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол благодарим и за безбройните поздравления и положителни оценки, които получихме както във Фейсбук, така и на живо! За нас беше истинско удоволствие! Надяваме се, че не сме ви разочаровали. Със сигурност имаме огромно желание да продължаваме да се усъвършенстваме, така че се надяваме и ние да ставаме все по-добри. Благодарим! Вярваме и ще продължаваме да вярваме, просто защото си струва! Баскетболът го заслужава!

*We believe*