Антон Начев – MVP на четиринадесетия кръг във II дивизия

988

Антон НачевАнтон Начев от отбора на Кралете е най-полезният състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Начев ще получи наградата си още утре, в Събота, на 13.02.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Фитстоун от 11:15 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Кралете се намира на петнадесето място във втора дивизия с 4 победи и 9 загуби, като трябва да отбележим, че тимът е и с мач по-малко. Победите на Кралете са над отборите на Мечките, Скритите Лимонки, Ентъртейнмънт и Джедай Мастърс. Победата над Ентъртейнмънт със сигурност прави впечатление. Ентъртейнмънт има едва две загуби – от Кралете и София Хоукс, като тимът се намира на трето място в класирането. В последния кръг отборът на Кралете успя да се наложи над Джедай Мастърс, като именно тази победа носи и първия индивидуален приз в отбора (като изключим този на Цветан Михайлов за най-полезен състезател в мача на звездите във втора дивизия). Антон Начев е един от главните виновници тимът на Кралете да бъде сочен като един от тези с най-силна гардова линия във втора дивизия. Бившият състезател на Вълците през този сезон се зае със задачата да организира напълно нов отбор в НАЛБ. Така се родиха „Кралете“. През сезон 2014/2015 Начев завърши като един от най-добрите реализатори в лигата с 21.9 точки средно на мач. И докато тогава играеше почти без смяна, в Кралете той е на терена малко повече от 30 минути средно на мач. През настоящата кампания средните показатели на Антон Начев определено не са за подминаване – 17.2 точки, 5.9 борби, 2.7 асистенции и 2.7 откраднати топки средно на мач. Освен това, успеваемостта му при стрелбата за 2 точки е почти 45%. И след като през сезон 2014/2015 Начев беше част от мача на звездите в НАЛБ, сега напълно заслужено той достига до най-голямата си индивидуална награда в кариерата в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Боян Алексиев и Антон НачевТрябва да отбележим и че преди началото на мача си, Антон Начев се впусна в баскетболна битка срещу Боян Алексиев, което несъмнено е помогнало за предстоящата добра игра на Начев срещу Джедай Мастърс (ТУК можете да си припомните едно от фамозните отигравания на Алексиев).

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Антон Начев от Кралете. Той постигна коефициент от 26, а тимът му се наложи над Джедай Мастърс с 9 точки разлика. Това означава, че Начев има 17 точки за класацията. Втори е Климент Велков от Кучетата от Младост Б с 16 точки за класацията (коефициент от 23 и победа на тима му над Дюдс със 7 точки разлика). Топ 3 допълват Цветан Михайлов от Кралете (коефициент от 24) и Станислав Иванов от Гуми-Нет (коефициент от 29 и победа на тима му над Спартанс с 14 точки разлика) с по 15 точки за класацията. Пети пък е Деян Михов от Кралете с 11 точки за класацията (коефициент от 20).

Иван КунчевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Иван Кунчев от Джедай Мастърс – 42. Втори е Асен Милушев от Паляците с 41, а трети с коефициент от 30 е Джакомо Остин от Паляците. Константин Касъров от Фитстоун и Станислав Иванов от Гуми-Нет пък завършиха мачовете на своите тимове с коефициент от по 29.

Най-много точки в кръга вкараха Иван Иванов от Фитстоун и Боян Гагов от Паляците – по 28. По 24 точки реализираха Антон Начев от Кралете и Явор Желев от ТУ-София. С по 23 пък останаха Андрей Митрев от Дървоядите, Джакомо Остин от Паляците, Филип Неделчев от Рапидо Куриери и Мартин Механджиев от София Хоукс.

Асен МилушевНай-много борби в кръга овладя Асен Милушев от Паляците – 27. Втори с 19 е Иван Кунчев от Джедай Мастърс, а топ 3 допълват Константин Касъров от Фитстоун и Деян Михов от Кралете с по 18 борби. Пети със 17 овладени топки под двата коша е Руслан Брезов от Дървоядите.

С най-много асистенции в кръга приключиха Теди Буков от Ентъртейнмънт и Явор Желев от ТУ-София – по 7. С по 6 пък се отчетоха Владимир Миков от Джедай Мастърс, Калин Златанов от Паляците и Маргарит Рунев от Спартанс.

Симеон ИвановНай-добър “крадец” на кръга е Симеон Иванов от Рапидо Куриери с 6 откраднати топки. След него с по 5 са Явор Желев от ТУ-София, Константин Близнаков от Скритите Лимонки, Йоаннис Кесисис от БГО Софтуер, Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б.

Топ блокировачът в кръга е Асен Милушев от Паляците с 4 чадъра. След него с 3 е Калеб Акенс от Фантомс, а с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели се отчетоха Иван Николов от Саут Парк, Борис Недев от София Хоукс, Джордже Даскалович от Паляците, Никос Стамулис от БГО Софтуер, Ярослав Тотев от БГО Софтуер, Пламен Пелтеков от ТУ-София, Руслан Брезов от Дървоядите, Димитър Гатев от Микс, Константин Касъров от Фитстоун, Иван Паничерски от Ентъртейнмънт, Свилен Симанов от Ентъртейнмънт и Климент Велков от Кучетата от Младост Б.

Мартин Механджиев и Никос СтамулисНай-полезният състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия Никос Стамулис от БГО Софтуер получи наградата си.

Припомнете си и призьорите в първите 13 кръга от сезона в НАЛБ във втора дивизия:

I кръг – Мирослав Стоянов (Джедай Мастърс)
II кръг – Мартин Славов (БГО Софтуер)
III кръг – Димитър Колев (Дървоядите)
IV кръг – Филип Неделчев (Рапидо Куриери)
V кръг – Димитър Ставрев (Гуми-Нет)
VI кръг – Георги Романов (Дървоядите)
VII кръг – Климент Велков (Кучетата от Младост Б)
VIII кръг – Драгомир Вутов (Фитстоун)
IX кръг – Станислав Иванов (Гуми-Нет)
X кръг – Иван Бонев (Ентъртейнмънт)
XI кръг – Васил Костов (Саут Парк)
XII кръг – Матю Клап (София Хоукс)
XIII кръг – Никос Стамулис (БГО Софтуер)

Станислав Иванов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател за месец Януари 2016 година във втора дивизия на НАЛБ Станислав Иванов от Гуми-Нет също получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG