Обзор на звездния уикенд на НАЛБ, *We believe*

920

We believeНай-напред искаме да изкажем огромните си благодарности на абсолютно всички, които станаха част и допринесоха за звездния уикенд на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017!

Той се проведе на 18.12.2016 година, като включваше цели 4 двубоя. ТУК и ТУК можете да намерите множество снимки от Коледния празник на НАЛБ.

Демонстративен мач между екипа на НАЛБ и Мечките

Александър Дунев и Марин МеханджиевПреди началото на срещата от НАЛБ Тийм бяхме подготвили подарък за спомен, който беше връчен на ръководителя на Мечките Александър Дунев.

Мечките„Мечките“ направиха сензационен трансфер преди началото на мача и отмъкнаха една от любимките на публиката – основната фотографка в Националната аматьорска лига по баскетбол Надежда Попова. Тя дебютира като треньор повече от успешно. И въпреки невероятния удар, с който от Мечките изненадаха НАЛБ Тийм

МечкитеОблогът си е облог.

…след края на демонстративния мач срещу НАЛБ Тийм отборът на Мечките потанцува…

Казват, че „гладна мечка хоро не играе“, но една „макарена“…

НАЛБ ТиймЗа НАЛБ Тийм в състава за срещата личаха имената на Боян Жеков, Любомир Борисов, Боян Алексиев, Александър Кирицов, Марин Механджиев (треньор), Панайот Цонев, Цветан Георгиев, Мартин Механджиев, Леон Лалов, Спас Колев, Симона Карагенова, Нели Вълкова, Теодора Славова и Манол Герушин. На снимката виждате и останалата част от екипа на НАЛБ (с известни изключения).

Срещата беше оспорвана и интересна, като далеч не беше лишена и от красиви отигравания.

Съдии на срещата бяха Иван Панов и Светослав Алексиев.

Мечките и НАЛБ ТиймБлагодарим на Мечките за предизвикателството и шоуто, което си спретнахме!

Кулминацията на Коледния празник на НАЛБ, разбира се, бяха трите мача на звездите. През този сезон бяха три, тъй като имаше по един такъв за всяка от трите дивизии. Това пък означаваше и че предстояха три пъти повече емоции, три пъти повече шоу.

Мач на звездите в трета дивизия

Мач на звездите в трета дивизияСъстезателите, които заслужиха мястото си в демонстративния двубой за трета дивизия, показаха изключителни качества, а мачът се превърна в невероятно шоу със значително количество атрактивни забивки и изпълнения. В крайна сметка отборът на Airball спечели срещата със 107:90.

Петър Данчев и Марин МеханджиевНай-полезен състезател в двубоя стана Петър Данчев от отбора на Airball и Топ Тен. Най-резултатен в двубоя пък стана Владимир Георгиев от Basketball Academy и Бойз Фром Да Хууд.

В конкурса за стрелба от линията за наказателни удари победи Георги Мавров от Волтрон. Втори остана Александър Лилов от Мечките, а на третото място се нареди Костадин Костов от Волтрон.

В конкурса за стрелба от зоната за три точки победител стана рекордьорът за най-много тройки в един мач Радослав Йорданов от Волтрон. Петър Трендафилов от Ръш Баскетбол завърши на второ място, а трети остана Петромил Терзиев от Атлетик 95 Куклен.

Съдии на срещата бяха Боян Алексиев, Любомир Борисов и Панайот Цонев.

Мач на звездите във втора дивизия

Мач на звездите във втора дивизияСъстезателите, които заслужиха мястото си в демонстративния двубой за втора дивизия, също зарадваха публиката с много красиви изпълнения. В крайна сметка отборът на Airball се наложи над Basketball Academy със 109:100.

Марио Юруков и Марин МеханджиевНай-полезен състезател в двубоя стана Марио Юруков от отбора на Airball и София Ентъртейнмънт. Най-резултатни в двубоя пък станаха Кристиян Георгиев от Basketball Academy и София Ентъртейнмънт и Денис Василев от Basketball Academy и Монстарс.

В конкурса за стрелба от линията за наказателни удари за втора поредна година победи Димитър Колев от Дървоядите-Рафи. Както и година по-рано той се наложи над втория след няколко продължения, като този път в подножието на върха остана Михаил Захариев от София Хоукс. На трето място се нареди Мартин Механджиев от София Хоукс.

В конкурса за стрелба от зоната за три точки победител стана Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт, който записа невероятен резултат – 14 точки от 16 възможни, реализирайки 13 от 15-те си изстрела. Втори завърши Петър Попов от Кучетата от Младост Б, а на трето място приключи Мартин Владимиров от Фитстоун.

Съдии на срещата бяха Марин Механджиев, Спас Колев и Боян Жеков.

Мач на звездите в първа дивизия

Мач на звездите в първа дивизияРазбира се, с най-голям интерес се очакваше шоуто от първа дивизия. Участниците в двубоя определено не разочароваха феновете, като ги зарадваха с множество красиви изпълнения и забивки. Basketball Academy се наложи над Airball със 115:103.

Светослав Алексиев и Ивайло КонстантиновНай-полезен състезател в двубоя стана Ивайло Константинов от Basketball Academy и Брикс. Наградата му беше връчена от нашия много добър приятел и съмишленик, който подкрепя НАЛБ от самото й създаване – Светослав Алексиев. Най-резултатен в двубоя пък стана Любомир Жечев от Basketball Academy и Микс.

Водещ на шоуто за трета поредна година беше добре познатият ни водещ и съмишленик Деян Веселинов.

По време на събитието бяха проведени и множество игри с публиката. Още преди началото на срещата екипът на НАЛБ раздаде зимни шалове на феновете, дошли в залата. След това бяхме организирали игри както с въпроси, така и дадохме възможност на фенове да демонстрират уменията си на терена. ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК и ТУК можете да откриете и снимки с печелившите.

В конкурса за стрелба от линията за наказателни удари победи Валери Ассев от София Лайънс. Той се наложи драматично и след продължения над Любомир Рачев от Кучетата от Младост. Поради лични причини участие не успяха да вземат останалите участници, които бяха заслужили мястото си на финала. За сметка на това Николай Истатков – треньор на Basketball Academy и София Лайънс направи истинско шоу, реализирайки 9 от 10-те си изстрела и постигайки резултат от 10 точки (от 11 възможни). Интересното е, че той стори това с костюм.

В конкурса за стрелба от зоната за три точки също имаше невероятна драма. След множество продължения номер едно стана Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър. Марио Александров от Кучетата от Младост завърши на второ място, а трети остана Валери Ассев от София Лайънс.

Иван ПаничерскиВ конкурса по забивки, обединяващ участниците и от трите дивизии в НАЛБ, имаше много невероятни и атрактивни изпълнения. Журито на конкурса беше в състав Деян Веселинов, Светослав Алексиев и Манол Герушин. В крайна сметка за втора поредна година триумфира Иван Паничерски от Волтрон. Може би най-добрата му забивка, на която прескача трима души, е запечатана в снимката, която можете да видите. Втори остана Богомил Дичев от Атлетик 95 Куклен, а на трето място завърши Станислав Петров от Кралете. Интересен факт е, че и тримата състезатели се състезават в трета дивизия от първенството на НАЛБ.

Съдии на срещата бяха Марин Механджиев, Боян Алексиев и Манол Герушин.

Шоуто завърши подобаващо – с музикален поздрав на Манол Герушин.

Напомняме и че от НАЛБ имаме специална серия с артикули за звездния уикенд, като всички артикули на НАЛБ можете да откриете ТУК.

Екипът на НАЛБОт екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол благодарим и за безбройните поздравления и положителни оценки, които получихме във Фейсбук, както и на живо! За нас беше истинско удоволствие! Надяваме се, че не сме ви разочаровали. Със сигурност имаме огромно желание да продължаваме да се усъвършенстваме, така че се надяваме и ние да ставаме все по-добри. Благодарим! Вярваме и ще продължаваме да вярваме, просто защото си струва! Баскетболът го заслужава!

Весели празници!

*We believe*