Красимир Кирилов – MVP на шестнадесетия кръг в I дивизия

946

Красимир КириловКрасимир Кирилов от София Лайънс е най-полезният състезател в шестнадесетия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си още днес, Сряда10.02.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Политехника от 21:00 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на София Лайънс започва да играе все по-добре като вече има в актива си 4 победи и 12 загуби. „Лъвовете“ имат две победи над Норт Уест, една над Кучетата от Младост и една над Дефект-Вип Рипеър, а резултатите им в последните кръгове отново говорят и за огромния потенциал в тима. А когато този потенциал е в комбинация и с изключетелен опит, противниците определено има на какво да отделят специално внимание. Типичен пример за огромен потенциал съчетан с невероятен опит, мъдра и разумна игра можем да дадем именно с неостаряващия Красимир Кирилов. Той вкара 30 точки на Дефект-Вип Рипеър, а до момента през сезона за 9 мача има средно по 22.1 точки и 9.3 борби средно на мач. Изумителната му стрелба от средно разстояние няма как да не ни върне и на мача на София Лайънс срещу Кучетата от Младост, когато Кирилов се отчете с 42 точки. Именно Красимир Кирилов е важна част от „пъзела“, носещ името София Лайънс, който определено вече може да се конкурира с всеки. След като Радослав Конов от София Лайънс стана най-полезен състезател на тринадесетия кръг, напълно заслужено на шестнадесетия това е съотборникът му Красимир Кирилов. Трябва да добавим и че в шестнадесетия кръг друг състезател на София Лайънс записа постижение, на което трябва да се отдаде внимание – Валери Ассев направи първия си трипъл-дабъл в Националната аматьорска лига по баскетбол. Когато към всичко това добавим и добрата игра на останалите състезатели в тима, повечето от които също имат огромен опит зад гърба си, отборната игра, както и вещото ръководство на Николай Истатков (превърнал се и в първия треньор в НАЛБ с две победи в един и същи ден – тъй като е картотекиран като състезател в София Хоукс във втора дивизия, но в конкретния ден изпълняваше функциите само на треньор, а след това постигна победа и със София Лайънс, където има права само като треньор), със сигурност София Лайънс се превръща в неприятен съперник както до края на редовния сезон, така и в предстоящите плейофи.

Валери АссевКакто вече стана дума, в шестнадесетия кръг имаме и ново уникално постижение. То е дело на Валери Ассев от София Лайънс, който постигна първия си трипъл-дабъл в кариерата в НАЛБ. Срещу Дефект-Вип Рипеър Ассев се отчете с 16 точки, 13 борби и 13 асистенции. И въпреки че Валери Ассев не печели наградата за най-полезен състезател на кръга, той определено има поводи за гордост, прибавяйки името си в изключително елитния списък.

Куадрипъл-дабъл е постигал само Иван Ненчев от Кучетата от Младост (2 пъти: срещу Фантомс – 23 точки, 12 борби, 12 асистенции и 10 откраднати топки; срещу Джедай Мастърс – 17 точки, 12 борби, 11 откраднати топки и 10 асистенции).

Състезателите с трипъл-дабъли: Ивайло Константинов от Брикс (5 пъти: срещу София Хоукс – 27 точки, 12 асистенции и 11 откраднати топки; срещу Вълците – 18 точки, 12 борби и 11 асистенции; срещу Олд Таймърс – 19 точки, 17 асистенции и 13 борби; срещу Норт Уест – 13 точки, 12 асистенции и 11 борби; срещу Спортни Настилки-Зуум Дизайн – 26 точки, 11 борби и 10 асистенции), Христо Гатев от Олд Таймърс (срещу Политехника – 41 точки, 16 борби и 10 асистенции), Цветан Георгиев от Ботев 2012 (срещу Жан Плод – 10 точки, 14 борби и 14 асистенции), Димитър Талов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн (срещу София Суперсоникс – 10 точки, 18 борби и 10 асистенции), Мариян Калчев от ТУ-София (срещу Кучетата от Младост Б – 25 точки, 13 борби и 11 асистенции), Валери Ассев от София Лайънс (срещу Дефект-Вип Рипеър – 16 точки, 13 борби и 13 асистенции).

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за шестнадесетия кръг събра Георги Гулабчев от Политехника. Той постигна коефициент от 40, а тимът му се наложи над Кучетата от Младост с 12 точки разлика. Това означава, че Гулабчев има 28 точки за класацията. Той обаче вече е печелил материалните награди, затова остава в историята като най-полезен състезател за съответния кръг, заедно със състезателя, който ще получи и материалните награди. Втори в класацията е Красимир Кирилов от София Лайънс. Той постигна коефициент от 36, а София Лайънс победи Дефект-Вип Рипеър с 15 точки разлика, т.е. Кирилов е с 21 точки за класацията. Трети е съотборникът на Красимир Кирилов в София Лайънс Валери Ассев с 18 точки за класацията (коефициент от 33). Христо Гатев от Олд Таймърс е четвърти с 15 точки за класацията (коефициент от 41 и победа на тима му с 26 точки разлика над АктивТрейдс), а топ 5 допълва Иван Тилев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн със 7 точки за класацията (коефициент от 27 и победа на тима му с 20 точки разлика над Норт Уест).

Христо ГатевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Христо Гатев от Олд Таймърс – 41. Георги Гулабчев от Политехника е втори с 40, а топ 3 допълва Красимир Кирилов от София Лайънс с 36. Валери Ассев постигна коефициент от 33, а с по 30 останаха Ивайло Константинов от Брикс и Горан Кошанин от Олд Таймърс.

Най-много точки в кръга вкара Христо Гатев от Олд Таймърс – 34. С 30 се отчете Красимир Кирилов от София Лайънс. Трети с по 25 точки са Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър и Иван Тилев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн. По 23 точки пък реализираха съотборниците в Политехника Георги Гулабчев и Йордан Георгиев.

Георги ГулабчевНай-много борби в кръга овладя Георги Гулабчев от Политехника – 22. Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър е втори с 19. Със 17 овладени топки под двата коша приключи мача на тима си Симеон Георгиев от Брикс, с 14 се отчете Горан Кошанин от Олд Таймърс, а с по 13 останаха Валери Ассев от София Лайънс и Георги Вачев от АктивТрейдс.

С най-много асистенции в кръга приключи Валери Ассев от София Лайънс – 13. Ивайло Константинов от Брикс е втори с 10, а с 8 приключи мача на своя отбор Светлин Йочев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн. С по 7 точни завършващи подавания пък останаха Георги Вачев от АктивТрейдс и Симеон Георгиев от Брикс.

Най-добри “крадци” на кръга са Венислав Наумов от АктивТрейдс, Борил Кънчев от Норт Уест, Петко Петков от Политехника, Ивайло Константинов от Брикс, Момчил Чекърски от София Лайънс и Валери Ассев от София Лайънс.

Топ блокировачите в кръга са Горан Кошанин от Олд Таймърс и Димитър Мещерски от Кучетата от Младост с по 5 чадъра. Владимир Петров от Хелга е трети с 4 чадъра, с 3 остана Иван Тилев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, а с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели могат да се похвалят Георги Гулабчев от Политехника, Тони Прокопиев от Олд Старс 22, Павел Антонов от Ботев 2012, Симеон Георгиев от Брикс, Ивайло Константинов от Брикс, Красимир Кирилов от София Лайънс, Александър Сотиров от Дефект-Вип Рипеър, Христо Гатев от Олд Таймърс и Златан Ковчазов от Норт Уест.

Камен Атанасов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на петнадесетия кръг в първа дивизия Камен Атанасов от Олд Старс 22 получи наградите си.

Припомнете си и призьорите в първите 15 кръга от сезона в НАЛБ в първа дивизия:

I кръг – Цветан Георгиев (Ботев 2012)
II кръг – Стефан Георгиев (Олд Старс 22)
III кръг – Ивайло Василев (АктивТрейдс)
IV кръг – Боян Матраков (Дефект-Вип Рипеър)
V кръг – Иван Илчев (АктивТрейдс)
VI кръг – Калоян Николов (Норт Уест)
VII кръг – Иван Николов (Брикс)
VIII кръг – Георги Гулабчев (Политехника)
IX кръг – Ивайло Константинов (Брикс)
X кръг – Христо Гатев (Олд Таймърс)
XI кръг – Горан Кошанин (Олд Таймърс)
XII кръг – Иван Ценов (Хелга)
XIII кръг – Иван Тилев (Спортни Настилки-Зуум Дизайн)
XIV кръг – Радослав Конов (София Лайънс)
XV кръг – Камен Атанасов (Олд Старс 22)

Христо Гатев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател за месец Януари 2016 година в първа дивизия на НАЛБ Христо Гатев от Олд Таймърс също получи наградата си.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG