Благотворителна дейност

Макар и подкрепяла благородни каузи от самото си създаване, през 2015 година НАЛБ започва да развива все по-силно и такъв вид дейност, включвайки се във всякакви положителни баскетболни инициативи, както и в такива, показващи просто човечност, а и патриотизъм. Множество са примерите за благотворителните дейности на НАЛБ, включително много подаръци на баскетболни пособия за училища и дори баскетболни клубове. Включително организиране на благотворителни двубои за събиране на средства за възстановяване на паметници на културата. Включително подкрепа на много инициативи, свързани с изоставени деца, животни, събиране на средства за нуждаещи се, културни събития, концерти и много други. НАЛБ се включва изключително активно и в кампанията “Капачки в действие”, като в продължение на дълги години (до приключване на инициативата) събира капачки по време на всички двубои от НАЛБ, които след това биват предавани в специални пунктове, откъдето фирми ги изкупуват, за да купят електроуреди за домове за деца. Многократно през годините НАЛБ дарява и изключително много дрехи на Българския червен кръст, включително тези, които са забравени от участници по време на мероприятията на НАЛБ и непотърсени в продължение на месеци. Благотворителната дейност на НАЛБ е неограничена, като НАЛБ дори дарява книги и учебни пособия на библиотеки, читалища и училища.

На вашето внимание представяме част от благотворителните инициативи на НАЛБ през годините. Тук не са отразени безбройните социални дейности, за които също може да откриете повече информация както в сайта на НАЛБ, така и във Фейсбук страницата на НАЛБ, а дори и в YouTube канала на НАЛБ.

НАЛБ с благотворителна инициатива в подкрепа на ЦСКА

Снимка за спомен от благотворителния мач между Сектор Г и БК ЦСКА в подкрепа на Пламен Богоев, проведен на 31.01.2015 година, Събота, в зала Румен Пейчев, обслужен безвъзмездно от екипа на НАЛБ.

Както бяхме обещали, на 31.01.2015 година, Събота, в зала Овергаз Арена на разположение на участници и фенове имаше урна за дарения за Пламен Богоев. Сърдечни благодарности на всички, които се включиха и отделиха по нещо от себе си, за да помогнат на някого в нужда! Събраната сума надхвърли очакванията ни, което за пореден път ни убеди, че това общество около НАЛБ определено заслужава един дълбок поклон!

НАЛБ официално подкрепя и кампанията “Капачки в действие”

А някои определено приеха присърце идеята за подкрепа на кампанията “Капачки в действие”.

НАЛБ съвместно с “Аз обичам Враца” в проект за реновиране на баскетболни игрища!

Днес в събирателен пункт на кампанията от Националната аматьорска лига по баскетбол предадохме препълнен голям чувал с капачки в подкрепа на кампанията “Капачки в действие”.

Днес, 30.08.2015 година, от Националната аматьорска лига по баскетбол бяхме във Враца и направихме всичко възможно игрищата в двора на Природо-математическата гимназия “Академик Иван Ценов” да бъдат годни за употреба.

Синята топка продължава своя път

Вчера, 09.12.2015 година, от Националната аматьорска лига по баскетбол в лицето на Мартин Механджиев дарихме синята топка за благотворителен търг, организиран от Дарик радио и предаването “Ники Кънчев шоу” заедно със сутрешния блок “Дарик Кафе”, спортно шоу “Гонг” и сайта www.gong.bg. Благотворителният търг е днес, 10.12.2015 година, като ще ви информираме за всякакви новости по темата. Събраните средства ще отидат за сдружение “Аутизъм днес” и фондация “Нашите недоносени деца”.

Поредното доста солидно количество капачки, събрани от Националната аматьорска лига по баскетбол в подкрепа на кампанията “Капачки в действие”. Този препълнен кашон с капачки вече е в събирателен пункт на кампанията.

В крайна сметка синята топка беше продадена за 260 лева на благотворителния търг, а тези 260 лева ще отидат за сдружение „Аутизъм днес“ и фондация „Нашите недоносени деца“.

НАЛБ с нова благотворителна инициатива в подкрепа на ЦСКА

Снимка за спомен от благотворителния мач между Сектор Г и БК ЦСКА, проведен на 06.02.2016 година, Събота, в зала Румен Пейчев, организиран със съдействието на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Ние от Националната аматьорска лига по баскетбол ще бъдем на събитието и за пореден път заявяваме най-отговорно, че сме готови да подкрепим всякаква благородни каузи, каквато несъмнено е и тази!

Снимки за спомен и от благотворителния 3х3 турнир, проведен в зала Олимпиада, Пловдив на 15.05.2016 година.

От НАЛБ продължаваме да вярваме, че спортът в училищата е изключително важен!


Синята топка се върна там откъдето тръгна

Вчера в събирателен пункт на кампанията от Националната аматьорска лига по баскетбол предадохме пореден препълнен кашон с капачки в подкрепа на кампанията “Капачки в действие”.

От Националната аматьорска лига по баскетбол вярваме, че бъдещето на баскетбола в България зависи само от тези, които наистина обичаме този спорт. И въпреки че НАЛБ не е организацията, която е “назначена” или “призвана” да отговаря за целия този процес, както сме доказвали многократно, ние няма да спрем да правим каквото е по силите ни, за да допринасяме за развитието на баскетбола у нас.

От Националната аматьорска лига по баскетбол вярваме, че бъдещето на баскетбола в България зависи само от тези, които наистина обичаме този спорт. Част – поредна.

През последния уикенд от Националната аматьорска лига по баскетбол отново спомогнахме да има баскетбол. Треньорът на БК Тракия Стамболийски Никола Пайтаков (или както го знаят всички деца – чичо Кольо) иска да направи Коледен турнир в залата в Стамболийски. Обръща се към казионната организация, която третира баскетбола като нещо свое. Обяснява, че иска да направи нещо положително за децата, но няма средства. Не му трябва много – един съдия ще свърши работа. Извинява се, че не може да му предложи нищо, но обещава да го почерпи на празненството с децата след това. От въпросната организация отказват съдействие, защото нямат интерес към подобни начинания. По добро стечение на обстоятелствата чичо Кольо се свързва с Панайот Цонев, който е част от екипа на НАЛБ. След 3-секундно обсъждане е ясно – от НАЛБ в лицето на Цонев ще бъдем на събитието и ще помогнем с каквото можем. Турнирът преминава чудесно. Както се вижда, дори на турнира в Стамболийски има отбори, които се състезават с екипировка, изготвена със съдействието на НАЛБ. По време на турнира, който се проведе на 11.12.2016 година, Никола Пайтаков все пак предлага да заплати на Панайот Цонев за услугата. Без нито секунда замисляне Цонев отказва парите и обяснява, че просто иска да спомогне за оптималното провеждане на събитието.

От Националната аматьорска лига по баскетбол вярваме, че бъдещето на баскетбола в България зависи само от тези, които наистина обичаме този спорт. Част – поредна.

НАЛБ организира благотворителен мач в подкрепа на паметник на културата

НАЛБ в подкрепа на благотворителен 3х3 турнир в Разград

Снимка за спомен от благотворителния турнир “Да помогнем на Еля”, който се проведе днес, 14.04.2017 година, в град Разград.

От Националната аматьорска лига по баскетбол няма да спираме с дейностите си в името на обществото, на баскетбола и особено на подрастващите.

На 22.04.2017 година от Националната аматьорска лига по баскетбол организирахме благотворителен мач в подкрепа на паметник на културата. Става дума за Разбоишкия манастир „Въведение на Св. Богородица“.

Още веднъж благодарим на всички замесени във връзка с организирания от Националната аматьорска лига по баскетбол благотворителен мач в подкрепа на паметник на културата – Разбоишкия манастир „Въведение на Св. Богородица“!

Вчера в събирателен пункт на кампанията от Националната аматьорска лига по баскетбол предадохме пореден препълнен чувал с капачки в подкрепа на кампанията “Капачки в действие”. Както знаете, мисията на кампанията е максимално много домове за деца да бъдат снабдени с електрически уреди.

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим и още едно дарение, което направихме вчера, 18.05.2017 година. Става дума за изключително много дрехи (3 препълнени чувала, както се вижда), предимно спортни такива. Дарението беше осъществено чрез пункт за дарения на Български червен кръст.

Във връзка с информацията за кампанията “Капачки в действие”, която подкрепяме за поредна година, малко след като обявихме, че сме направили поредно предаване на солидно количество капачки, участници в Националната аматьорска лига по баскетбол отново ни потърсиха, за да предадат събрани от тях капачки.

НАЛБ в подкрепа на децата и младежите в Социален и младежки център “Св. Константин”

Във връзка с информацията за кампанията “Капачки в действие”, която подкрепяме за поредна година, малко след като обявихме, че сме направили поредно предаване на солидно количество капачки, участници в Националната аматьорска лига по баскетбол отново ни потърсиха, за да предадат събрани от тях капачки.

Във връзка с информацията за кампанията “Капачки в действие”, която подкрепяме за поредна година, малко след като обявихме, че сме направили поредно предаване на солидно количество капачки, участници в Националната аматьорска лига по баскетбол отново ни потърсиха, за да предадат събрани от тях капачки.

Във връзка с информацията за кампанията “Капачки в действие”, която подкрепяме за поредна година, малко след като обявихме, че сме направили поредно предаване на солидно количество капачки, приятели на Националната аматьорска лига по баскетбол отново ни потърсиха, за да предадат събрани от тях капачки. В случая дори получихме пратка с капачки.

Във връзка с информацията за кампанията “Капачки в действие”, която подкрепяме за поредна година, малко след като обявихме, че сме направили поредно предаване на солидно количество капачки, приятели на Националната аматьорска лига по баскетбол отново ни потърсиха, за да предадат събрани от тях капачки.

Днес в събирателен пункт на кампанията от Националната аматьорска лига по баскетбол предадохме поредните събрани изключително много капачки в подкрепа на кампанията “Капачки в действие”. Както знаете, мисията на кампанията е максимално много домове за деца да бъдат снабдени с електрически уреди.

Припомнете си снимката за спомен от благотворителния мач на 22.04.2017 година, организиран от Националната аматьорска лига по баскетбол в подкрепа на паметник на културата – Разбоишкия манастир „Въведение на Св. Богородица“.

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим поредното дарение, което направихме. То беше направено вчера, 07.08.2017 година. Става дума за изключително много дрехи, предимно спортни такива. Дарението беше осъществено чрез пункт за дарения на Български червен кръст.

Припомнете си благотворителния мач на 22.04.2017 година, организиран от Националната аматьорска лига по баскетбол в подкрепа на паметник на културата – Разбоишкия манастир „Въведение на Св. Богородица“.

Припомнете си благотворителния мач на 22.04.2017 година, организиран от Националната аматьорска лига по баскетбол в подкрепа на паметник на културата – Разбоишкия манастир „Въведение на Св. Богородица“.

Припомнете си благотворителния мач на 22.04.2017 година, организиран от Националната аматьорска лига по баскетбол в подкрепа на паметник на културата – Разбоишкия манастир „Въведение на Св. Богородица“.

Припомнете си благотворителния мач на 22.04.2017 година, организиран от Националната аматьорска лига по баскетбол в подкрепа на паметник на културата – Разбоишкия манастир „Въведение на Св. Богородица“.

НАЛБ с благотворителна кауза по време на турнира “Веселин Господинов”

Благодарим сърдечно на всички, които станаха съпричастни с благотворителната инициатива, която от Националната аматьорска лига по баскетбол организирахме по време на турнира “Веселин Господинов”! Със сигурност децата и младежите в Социален и младежки център „Св. Константин“ също са благодарни!

От Националната аматьорска лига по баскетбол държим на обещанията си. Днес предадохме даренията, които от НАЛБ правим в полза на децата и младежите в Социален и младежки център “Св. Константин”.

От Националната аматьорска лига по баскетбол държим на обещанията си. Днес предадохме даренията, които от НАЛБ правим в полза на децата и младежите в Социален и младежки център “Св. Константин”.

От Националната аматьорска лига по баскетбол държим на обещанията си. Днес предадохме даренията, които от НАЛБ правим в полза на децата и младежите в Социален и младежки център “Св. Константин”.

От Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме с пълната си подкрепа към българския спорт!

За нас от Националната аматьорска лига по баскетбол е изключително удоволствие, когато помагаме!

От Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме с пълната си подкрепа към българския спорт!

От Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме с пълната си подкрепа към българския спорт!

През миналата седмица от Националната аматьорска лига по баскетбол получихме добре опакован подарък. Подарък от едно от училищата, които от НАЛБ сме подпомагали. Снежен човек, изработен от първокласника Иван Якимов с помощта на пластмасови чашки. В писмото, което е част от пратката, пише, че снежният човек е изпълнен с коледен дух, вяра и много надежда. “И понеже по Коледа стават чудеса, ние вярваме, че вие ще успеете да върнете баскетбола в България на нивото, на което някога е бил. А това дава възможност за развитие на децата, които обичат този спорт.”

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим поредното дарение, което направихме. То беше направено в Събота, на 13.01.2018 година. Става дума за изключително много дрехи, предимно спортни такива. Дарението беше осъществено чрез пункт за дарения на Български червен кръст.

От Националната аматьорска лига по баскетбол няма да се уморим да даваме всичко от себе си в името на любимата си игра. Вярваме, че това е начинът да “заразяваме” с любов към играта. Щастливи сме, когато виждаме детски усмивки. А още по-щастливи сме, когато те имат пряка връзка и с баскетболната игра.

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме, че можем да допринасяме за развитието и популяризирането на любимата игра. Докато имаме и най-малки възможности няма да се откажем от благотворителната си дейност.

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим поредното дарение, което направихме. То беше направено днес, Четвъртък, на 02.08.2018 година. Става дума за изключително много дрехи, предимно спортни такива. Дарението беше осъществено чрез пункт за дарения на Български червен кръст.

Както неведнъж сме заявявали и доказвали, от Националната аматьорска лига по баскетбол няма да се откажем не само от възможностите, свързани конкретно с развитието на баскетболната игра, а въобще от тези, свързани с развитието на обществото.

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим, че направихме поредното си дарение. Този път става дума за 2 баскетболни топки от най-високия клас на Molten – GG7X. Топките вече влязоха в употреба и се ползват от децата в школата на баскетболен клуб Септември. Радваме се, че можем да подпомагаме развитието на деца и подрастващи, а и на баскетбола у нас като цяло по всевъзможни начини.

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим поредното дарение, което направихме. То беше направено днес, Неделя, на 23.12.2018 година. Става дума за изключително много дрехи, предимно спортни такива. Дарението беше осъществено чрез пункт за дарения на Български червен кръст.

Да бъдем по-добри

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим поредното дарение, което направихме. То беше направено преди няколко дни. Става дума за изключително много дрехи, предимно спортни такива. Дарението беше осъществено чрез пункт за дарения на Български червен кръст.

Каузата на НАЛБ е общочовешка и се простира и отвъд любимата игра.

На 22.04.2017 година от НАЛБ организирахме благотворителен мач в подкрепа на паметник на културата – Разбоишкия манастир “Въведение на Св. Богородица”. Радваме се да обявим, че резултатите вследствие от събраните средства от демонстративния мач, организиран от НАЛБ, са налице – пътеката към параклиса е с нови стъпала, както може да видите и от снимките.

НАЛБ в подкрепа на болния от амиотрофична латерална склероза Емил Йорданов

Както обявихме, по време на всички двубои, които от НАЛБ организирахме на 18 и 19 Май 2019 година, на входа на залата беше поставена кутия за дарения в подкрепа на Емил Йорданов. Съвсем скоро кутията заедно с всички събрани средства ще бъде предадена на близките на Емил.

Както обявихме, по време на всички двубои, които от НАЛБ организирахме на 18 и 19 Май 2019 година, на входа на залата беше поставена кутия за дарения в подкрепа на Емил Йорданов.

От любов към играта!

Каузата на НАЛБ е общочовешка и се простира и отвъд любимата игра.

Каузата на НАЛБ е общочовешка и се простира и отвъд любимата игра.

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим поредното дарение, което направихме. То беше направено преди няколко дни. Става дума за изключително много дрехи, предимно спортни такива. Дарението беше осъществено чрез пункт за дарения на Български червен кръст.

Благотворителна кампания за старт на сезона

На 14 и 15 Септември 2019 година ще събираме средства за Ивайло Карабанчев. На 15.09.2019 година от 15:00 часа ще организираме изцяло за своя сметка благотворителен мач, в който ще се включат приятели и познати на Ивайло, а също така и представители на НАЛБ. През целия уикенд – 14-15.09.2019 година – на входа на зала Овергаз Арена ще бъде поставена кутия за дарения, както и подробна информация за Ивайло Карабанчев.

На 14 и 15 Септември 2019 година ще събираме средства за Ивайло Карабанчев. На 15.09.2019 година от 15:00 часа ще организираме изцяло за своя сметка благотворителен мач, в който ще се включат приятели и познати на Ивайло, а също така и представители на НАЛБ. През целия уикенд – 14-15.09.2019 година – на входа на зала Овергаз Арена ще бъде поставена кутия за дарения, както и подробна информация за Ивайло Карабанчев.

Благотворителната кампания за Ивайло Карабанчев продължава!

Снимка за спомен преди старта на благотворителния мач “Време за Ивайло”, който от НАЛБ организирахме на 15.09.2019 година. Събраните средства бяха предадени на представителите на Youth Talents още на 15.09.2019 година – след последния ни мач за уикенда. Краен резултат от благотворителния двубой: За Ивайло – За Карабанчев 57:58. Благодарим на всички, които се включиха в благотворителния мач “Време за Ивайло”! Благодарим на всички, които подкрепиха благотворителната ни инициатива на старта на сезон 2019/2020! Винаги, когато можем да направим добро за обществото под каквато и да е форма, НАЛБ е на разположение.

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим поредното дарение, което направихме. То беше направено днес, 10.10.2019 година. Става дума за изключително много дрехи, предимно спортни такива. Дарението беше осъществено чрез пункт за дарения на Български червен кръст.

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим поредното дарение, което направихме. То беше направено вчера, 07.11.2019 година. Става дума за изключително много дрехи, предимно спортни такива. Дарението беше осъществено чрез пункт за дарения на Български червен кръст.

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме, че можем да допринасяме за развитието и популяризирането на любимата игра. Докато имаме и най-малки възможности няма да се откажем от благотворителната си дейност.

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме, че можем да допринасяме за развитието и популяризирането на любимата игра. Докато имаме и най-малки възможности няма да се откажем от благотворителната си дейност.

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим поредното дарение, което направихме. То беше направено вчера, 22.12.2019 година. Става дума за изключително много дрехи, предимно спортни такива. Дарението беше осъществено чрез пункт за дарения на Български червен кръст.

След като в продължение на дълги години от НАЛБ подкрепяхме кампанията “Капачки в действие” (до нейното приключване), сега се радваме да обявим, че от известно време се включваме активно и в кампанията “Капачки за бъдеще”. Целта на кампанията е да бъдат закупени кувьози за максимално много болници, приоритетно в по-малки населени места. Благодарим на всички, които подкрепят активно както тази ни благородна инициатива, така и всички останали!

След като в продължение на дълги години от НАЛБ подкрепяхме кампанията “Капачки в действие” (до нейното приключване), сега се радваме да обявим, че от известно време се включваме активно и в кампанията “Капачки за бъдеще”. Целта на кампанията е да бъдат закупени кувьози за максимално много болници, приоритетно в по-малки населени места. Благодарим на всички, които подкрепят активно както тази ни благородна инициатива, така и всички останали!

След като в продължение на дълги години от НАЛБ подкрепяхме кампанията “Капачки в действие” (до нейното приключване), сега се радваме да обявим, че от известно време се включваме активно и в кампанията “Капачки за бъдеще”. Целта на кампанията е да бъдат закупени кувьози за максимално много болници, приоритетно в по-малки населени места. Благодарим на всички, които подкрепят активно както тази ни благородна инициатива, така и всички останали!

Миньор 2015 (Перник) с благороден жест

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим поредното дарение, което направихме. Става дума за изключително много дрехи, предимно спортни такива. Дарението беше осъществено чрез пункт за дарения на Български червен кръст.

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме, че можем да допринасяме за развитието и популяризирането на любимата игра. Докато имаме и най-малки възможности няма да се откажем от благотворителната си дейност.

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим поредното дарение, което направихме. То беше направено вчера, 08.01.2020 година. Става дума за сериозно количество капачки. След като в продължение на дълги години от НАЛБ подкрепяхме кампанията “Капачки в действие” (до нейното приключване), знаете, че от известно време се включваме активно и в кампанията “Капачки за бъдеще”. Целта на кампанията е да бъдат закупени кувьози за максимално много болници, приоритетно в по-малки населени места.

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим, че направихме поредното си дарение. Този път става дума за 3 баскетболни топки от най-високия клас на Molten – GG7X. Топките вече влязоха в употреба и се ползват от децата в школата на баскетболен клуб Септември. Радваме се, че можем да подпомагаме развитието на деца и подрастващи, а и на баскетбола у нас като цяло по всевъзможни начини.

Преди около седмица с нас се свърза Петър Вацов – човек, който колекционира календарчета от 57 години и може да се похвали с десетки хиляди календарчета в колекцията си. Г-н Вацов искаше да обогати колекцията си и с календарчета на НАЛБ. Разбира се, за нас беше удоволствие да му предоставим календарчета на НАЛБ от всички години, за които сме изработвали такива. Ще се радваме, ако имате стари календарчета и искате да допринесете за колекцията на Петър Вацов, да се свържете с нас, а след това ние с радост ще го поканим отново по време на мероприятията на НАЛБ, за да му подарим и всички нови събрани календарчета. Вярваме, че няма абсолютно никаква причина да не окажем съдействие, ако можем да го направим. Благодарим на Петър Вацов за интереса към НАЛБ и се радваме, че календарчета на НАЛБ вече има на още едно сигурно място – в изумителната му колекция!

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим поредното дарение, което направихме. Става дума за сериозно количество капачки. След като в продължение на дълги години от НАЛБ подкрепяхме кампанията “Капачки в действие” (до нейното приключване), знаете, че от известно време се включваме активно и в кампанията “Капачки за бъдеще”. Целта на кампанията е да бъдат закупени кувьози за максимално много болници, приоритетно в по-малки населени места.

От Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме с пълната си подкрепа към българския спорт!

За нас е чест!

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ